Śnieg w środku lata i ulewa w CeTA, czyli realizacja projektu dla ZOO

W Centrum Technologii Audiowizualnych trwa przygotowywanie oprawy multimedialnej do nowego pawilonu wrocławskiego ZOO. Ważną częścią prac były zdjęcia z udziałem aktora, realizowane z wykorzystaniem blue screena i green screena.

Tematem nowego interaktywnego pawilonu, który jesienią otwarty zostanie dla zwiedzających we wrocławskim ZOO, będą zmiany klimatyczne na Ziemi. Na potrzeby multimedialnych prezentacji ukazujących skutki globalnego ocieplenia, które przygotowuje zespół CeTA, w Studiu im. Wojciecha Jerzego Hasa realizowano zdjęcia na dużej scenie z blue boxem, z wykorzystaniem m.in. śniegu. Odbyły się również zdjęcia przy użyciu green boxa w Studiu im. Zbyszka Cybulskiego. Podczas tych ujęć skorzystano z basenu, który na co dzień ukryty jest pod podłogą hali zdjęciowej i zaaranżowano opady deszczu oraz wichurę.

 

Menu